19 ianuarie 2012

#16. ONORAND PE DUMNEZEU SI ZECIUIALA

  Scriptura: Genesa 12 – 15

Poate că citind capitolele din ziua de astăzi te-ai fi aşteptat să citeşti despre ascultare, un subiect destul de specific pentru capitolele 12 şi 22, dar „zeciuiala” este ceva ce se poate face doar în ascultare.

De la început vreau să-ţi spun că nu pot să-ţi demonstrez în foarte multe explicaţii teologice sau ceva în genul. Dar îţi voi spune părerea mea, sau cum văd eu Biblia şi cum cred eu că Dumnezeu ar vrea ca noi să acţionăm.

În primul rând pentru mine personal, zeciuiala este un principiu, nu o lege. Deoarece sunt mulţi care zic că zeciuaiala aparţine doar de Vechiul Testament, şi că nu mai este valabilă în Noul Testament. Întradevăr zeciuiala nu este menţionată direct în Noul Testament. Poate zici că apostolii sau prima biserică nu dădeau zeciuială. Nu dădeau 10% într-adevăr, ei dădeau tot ceea ce aveau. În fapte vedem că oamenii din prima biserică, duceau tot ceea ce aveau şi dăruiau.

Apoi în Genesa 14:20 „Şi Avram i -a dat zeciuială din toate.” vedem că Avram a ales să-i dea preotului Melhisedec zeciuială din ceea ce a capturat. Melhisedec este o figură importantă în Vechiul Testament deoarecec Isus a fost un preot după rânduiala lui Melhisedec. Avram nu era sub lege, şi totuşi a ales să dea zeciuiala.

Pentru mine personal zeciuiala nu este o lege, ci este un mod prin care eu îl onorez pe Dumnezeu cu ceea ce am. Lucrez 5 zile pe săptămână şi fac asta ca să pot să am bani, să pot trăi. Prin faptul că dau zeciuiala este un mod prin care eu îi arat lui Dumnezeu că deşi lucrez, încrederea mea este în El că va purta de grijă, îi spun că tot ceea ce am este a Lui. Dacă tu nu crezi lucrurile acestea poate că nu ar trebui să dai zeciuială.

De ce 10%? Pentru mine nu trebuie să fie 10%, dar am pornit de aici deoarece cred că 10% este un loc de plecare. Sunt oameni care dau 90% şi trăiesc cu 10%. Ştiu oameni de afaceri care au ales o sumă anumită şi în fiecare lună dau acea sumă indiferent dacă a avut profit sau nu. Ideea este să dai un procent, o parte lui Dumnezeu şi să o dai în mod constant.

Poate te îngrijorezi că nu-ţi va ajunge banii. Ei bine îţi spun din propria experienţă că în fiecare lună ştiam câţi bani trebuie să intre în casă, dar de fiecare dată erau mai mulţi. Nu pot să explic decât prin faptul că Dumnezeu binecuvintează. Fă pasul în credinţă şi începe să dai zeciuială din venitul tău. Alege să-l onorezi pe Dumnezeu şi cu acest capitol din viaţa ta.

Zeciuiala un principiu, un mod de a-L onora pe Dumnezeu!

A.W.

2 comentarii: