29 octombrie 2011

Ziua 3 Turnul Babel din viaţa noastră

Scriptura Genesa 8 - 11


Babel sau turnul Babel despre care citim in capitolul 11 înseamnă „confuzie, încurcătură”.

Am realizat că de multe ori în viaţa noastră trecem prin Babel, facem o vizită mai lungă sau mai scurtă. Poate chiar acum te afli în Babel. Eşti într-o cunfuzie totală.

Adevărul este că de multe ori noi înşine, prin deciziile pe care le luăm, prin alegerile făcute ne trimitem la Babel. Şi de multe ori când am fost în Babel am ales să rămânem acolo pentru că ne era frică. Sau poate am crezut că lucrurile se vor rezolva de la sine. Ai crezut că prin faptul că nu alegi ceva, eşti mai puţin responsabil pentru situaţia ta, dar adevarăul este că prin faptul că nu ai ales nimic, ai luat o decizie de a nu face nimica.

Ce bine este că avem un Dumnzeu plin de dragoste, care ne atâtea şanse, ne iartă de fiecare dată când greşim, ne vindecă de fiecare dată când suntem răniţi.

Babel, chiar dacă este un loc prin care trecem din când în când, nu este un loc de locuit în el. Când eşti în confuzie, într-o încurcătură, întoarcete la lucrurile simple, lucrurile care contează cu adevărat. Oamenii de la Turnul Babel au uitat lucrurile simple şi s-au complicat dorind să facă ceva ce nu era deloc în voia lui Dumnezeu.

Când eşti în confuzie întorce-te la lucrurile simple: „Să-L iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău şi din toată puterea ta [....]Să-L iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” Marcu 12:30, 31.

A.W  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu