31 octombrie 2011

Ziua 6 A broken „HALLELUJAH”


 Scriptura Iov 10 -13 

Pentru noi cei creştini, cuvântul „ Hallelujah” (Aleluia) a devenit parcă un cliche, îl auzim, îl folosim, dar poate de multe ori fără un înţeles. Cea mai simplă traducere a cuvântului Aleluia este „ Lăudaţi-l pe Domnul” sau  „Celebrandu-l pe Domnul”.

Când ne gândim la celebrare, la laudă, ne gândim la fericire, la o petrecere, ne gândim poate la momentul ăla din biserică, în care cânţi cu toată inima, plin de speranţă şi viaţă. Dar oare e numai atât, oare lauda se rezumă la atât? „ Iată chiar dacă mă va omorî, tot mă voi încrede în El...” (Iov 13:15), Iov a pierdut totul, mai puţin decizia de a se încrede în Creatorul său, indiferent de circumstanţe, pentru mine asta înseamnă închinare, dar la un nivel mult mai adânc.

Iov, nu vedea o scăpare din situţia lui, nu înţelegea de ce Dumnezeu l-a lovit atât de tare, şi totuşi el a ales să ofere un „ Aleluia”, într-adevăr era un Aleluia zdrobit, dar era din inima lui dăruit lui Yahweh.

Tu ce faci? Când ai impresia că nu mai ai nici o scăpare, când pierzi totul, când umbli prin valea umbrei morţii? În aceste situaţii îţi rămâne un lucru, decizia de a-i aduce sau nu,  un „HALLELUJAH” lui Dumnezeu. Poate va fi un Aleluia zdrobit, frânt, dar este un Aleluia adus lui Yahweh din inima ta. Decizia îţi aparţine.


A.W

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu