29 octombrie 2011

Ziua 1 Noi începuturi

Scriptura Genesa 1 - 3


E un nou an şi parcă tema „Noi începuturi”, ne captează pe toţi şi ne face să ne gândim la anul la care a trecut, la anul care tocmai a început. Parcă începutul fiecărui an ne dă un simţ ca şi cum parcă putem începe cu totul de la capăt. Noi suntem oameni şi este normal ca să greşim, să vrem poate să dăm timpul înapoi sau să ştergem unele lucruri ce s-au întamplat, dar destul de repede ne dăm seama că acest lucru nu este posibil.
Dar la acest început nou de an, nu avem un început nou de viaţă, ceea ce deja a trecut rămâne în istoria noastră, nu avem oportunitatea să reedităm cartea vieţii noastre, dar avem oportunitatea să scriem o filă noua in cartea noastră. Depinde de noi, dacă vom lăsa acest lucru la voia intâmplării sau vom face ceva în legătură cu acest lucru.
Aş vrea să ne uităm la Dumnezeu, şi la ceea ce am citit astazi din Scriptură. Biblia începe cu trei cuvinte esenţiale „La inceput Dumnezeu”. Dumnezeu a fost la început, El şi doar El, iar El a ales să ne creeze. Îmi place cum este redat primul verset din Biblie in traducerea Amplified Version (Biblia Amplificată) „ La început Dumnezeu a pregătit, a format,  a proiectat si a creat cerurile şi pământul”.  El, unicul Dumnezeu, nu a lăsat lucrurile l-a întâmplare ci a proiectat, a pregătit. 
Provocarea mea este ca să-ţi iei câteva minute singur(ă) şi să te gandeşti la cum ai vrea să arate anul acesta, ai oportunitatea la o filă nouă, scrie ce vrei pe ea. Gandeşte, plănuieşte, roagăte si acţionează.
Fii Binecuvântat şi să ai un an extraordinar plin de prezenţa Lui.

A.W

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu