31 octombrie 2011

Ziua 7 Oare poţi?


Scriptura Iov 14-16


Mă gandeam că este aşa de uşor să-i judecăm pe cei de lângă noi. Aşa de uşor aruncăm cu păreri şi nici măcar nu ne gândim o secundă. Trist este faptul că noi, cei creştini, suntem cei mai rapizi în a răspunde că „Dumnezeu i-a lovit”, suntem primi în a arunca cu piatra, fără să ne gândim că acea piatră ne face de fapt pe noi vinovaţi. Uităm într-una faptul că Dumnezeu este un Dumnezeu al dragostei, un Dumnezeu al celei de-a doua şansă.

Exact acelaşi lucru i s-a întâmplat şi lui Iov, nu era vinovat de nici un păcat, Dumnezeu l-a încercat nu l-a pedepsit. Prietenii lui ca nişte „buni creştini”, au fost primi să rostească cu atâta siguranţă faptul că el de fapt se afla în situaţia asta datorită păcatului din viaţa lui.

Uităm aşa de uşor, atât de repede, faptul că suntem chemaţi să iubim, Isus Cristos, singurul dintre oamenii care ar fi avut dreptul să judece pe oricine, nu a făcut-o, ci în schimb a stat atârnat pe cruce, răbdând, iubind.

Gândindu-te la imaginea lui Isus atârnat pe cruce, oare mai poţi? Oare încă poţi să judeci,oare nu ţi opreşte un nod în gât, la gându-l că te consideri atât de superior fată de aproapele tău, când de fapt EL, Supremaţia absolută a ales să moară pentru noi, oamenii? Oare poţi?


A.W 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu