07 noiembrie 2011

# 9. Nimic şi totuşi cineva

Scriptura Iov 21-23

Ce îmi place foarte mult la Iov şi pot spune un lucru ce l-am învăţat de la el este faptul că el niciodata nu s-a lăudat cu cine este el, deşi ştia şi spune ceea ce el a facut, dar întotdeauna s-a întors şi a atras atenţia înspre Dumnezeu. El ştia că nu este nimic fără Dumnezeu şi dacă era cineva sau ceva era doar datorită lui Dumnezeu.

Creştini de astăzi aşa de usor trec în doua extreme, sau sunt foarte complexaţi şi au o atitudine de inferioritate, se simnt neimportanţi, se consideră nişte înfrânţi. Sau a doua categorie este că atunci când au succes, se autoslăvesc pe ei, devin propriul idol oarecum, crezând că ceea ce au făcut au facut prin propriile puteri şi uită că ceea ce sunt, sunt prin Dumnezeu şi doar datorită Lui. Şi ar trebui să fim atenţi aici pentru că este aria unde diavolul ne atacă, el atacă la identitatea noastră, sau te face să te simţi un nimic, sau te umflă de mândrie, devenind propriul Dumnezeu.

Noi trebuie să învâţăm să păstrăm balanţa între cele două extreme. Într-adevăr în noi înşine suntem NIMIC, dar în Cristos totul se schimbă. In El suntem copii de Dumnezeu, suntem salvaţi, suntem răscumpăraţi, suntem cetăţeni ai cerului, în El suntem cineva.

E adevărat că ceea ce noi facem este important, avem responsabilităţi, decizii de luat, alegeri de făcut, toate sunt importante, dar niciodată să nu ne lăsăm conduşi într-o lume în care noi să fim piesa centrală, pentru că nu noi suntem piesa centrală, ci Dumnezeu. Să ne readucem mereu aminte că suntem doar o piesă din puzzle, o piesă care are importanţă, dar noi nu suntem imaginea finală şi completă.

Te încurajez să fii ceea ce ai fost creat să fii, Tu poţi face diferenţa, fii diferenţa, schimbă lumea asta pentru Cristos, dar nu uita că eşti ceea ce eşti, doar datorită LUI, întoarce-te mereu la El şi nu vei da greş aşa. În final îţi dau un citat de Joyce Meyer care îmi place mult: " Ia fiecare compliment pe care-l primeşti ca şi pe un trandafir, şi la sfârşitul zilei, ia intreb buchetul de trandafiri şi oferă-il lui Dumnezeu ştiind că de la El a venit!"

A.W.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu