24 noiembrie 2011

#13. Înăuntru şi totuşi pe dinafară

Scriptura Iov 35 - 37

Îţi mărturisesc una dintre cele mai adânci dorinţe ale mele, şi este aceea de a avea o relaţie cât mai de aproape cu Dumnezeu, vreau să fiu atât de apropie de El încât să-i simt bătaia inimii în fiecare secundă a vieţii mele. Nu ştiu cât de aproape se poate ajunge de El, dar vreau să ajung cât de aproape posibil, să merg până la limită.

Poţi să fi copil de Dumnezeu, ,eşti parte din familia Lui şi în acelaşi timp poţi să fi complet pe dinafară. Poţi să citeşti toate cărţile din lume care vorbesc despre Dumnezeu, să demonstrezi că Biblia este adevărată, să ai diplome peste diplome şi totuşi să fii pe dinafară. Poţi să mergi la biserică,  să spui rugăciuni, să dai bani la săraci, să posteşti, şi totuşi să fii pe dinafară.

Teologia te ajută să şti multe lucruri despre Dumnezeu, îţi va atinge mintea, dar nu inima, şi prin faptul că şti lucruri despre Dumnezeu nu înseamnă că Îl cunoşti de fapt pe El. Poţi să faci tot ceea ce un creştin ar face, poţi să-l fi acceptat pe Cristos în inima ta în urmă cu vreo 20 de ani şi totuşi să fii pe dinafară. Pentru că Dumnezeu îţi va da atât cât doreşti. Dacă tu vrei ca El să fie doar Dumnezeu, EL acolo în cer şi tu aici pe pământ,  fiecare cu problemele lui, El îţi va respecta decizia, chiar dacă El ar dori mai mult,  El acceptă decizia ta.

Dumnezeu vrea o relaţie intimă cu tine. El NU doreşte să fiţi doar cunoştinţe, familie îndepărtată care să vă vedeţi o dată pe an sau mai rău o dată în viaţă,  El vrea ca inima ta si a Lui sa bata la fel, să fiţi atât de apropiaţi încât să vă cunoaşteţi gândurile.

Cea mai mare diferenţă dintre Iov şi Elihu nu a fost diferenţa de vârstă ci diferenţa de relaţia cu Dumnezeu. Elihu cunoştea multe lucruri despre Dumnezeu, într-adevăr a menţionat multe adevăruri teologice, dar Iov îl cunoştea pe Dumnezeu  într-o relaţie personală, apropiată. Elihu era înăuntru şi totuşi era pe dinafară. Creştinismul nu e despre a şti cât mai multe despre Dumnezeu (deşi teologia foarte bună, şi toţi ar trebui să cunoaştem cât mai mult despre Dumnezeul pe care-l avem), ci este despre al cunoaşte pe El, de a-I cunoaşte inima Lui, ai sta atât de aproape încât să-i simţi bătaia inimi.

Nu înlocui relaţia cu Dumnezeu cu lucruri pe care le faci pentru Dumnezeu sau cu studii pe care le faci despre Dumnezeu. Toate sunt bune, dar modul corect de a face totul este dintr-o relaţie personală, apropiată în inimitate cu Dumnezeu.

A.W.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu