15 noiembrie 2011

#11. Rugăciunea nu are rost



Scriptura Iov 29 – 31


Citind titlul probabil că te-ai speriat un pic, cum adică rugăciunea să nu aibă rost, când însuși Cuvântul lui Dumnezeu ne spune să ne rugăm neîncetat?

Citind Iov 31:1 „Făcusem un legământ cu ochii mei și nu mi-aș fi oprit privirile asupra unei fecioare.”, am realizat că rugăciunea nu are nici un rost, dacă eu nu îmi fac partea. La ce mă refer este faptul că noi avem o parte care trebuie să o facem, și aici de această dată mă refer strict la păcat. Degeaba te rogi ca Dumnezeu să te ajute să scapi de bârfă când tu te înconjori cu oameni care bârfesc întru-una. Degeaba te rogi ca să scapi de pornografie când tu stai tot timpul singur închis în camera ta cu calculatorul în față. Degeaba te rogi să nu te îndrăgostești de soțul prietenei tale când tu stai toată ziua și meditezi la el. Miracolul nu se va întâmpla până tu nu decizi să faci ceva.

Iov a ales să facă un legământ cu ochii lui, nu voia să fie tentat să păcătuiască, a ales să nu-și oprească privirea asupra unei fete. Era mai tentant și cu mult mai ușor să se lase dus în vraja fanteziei, dar a ales o cale mai bună, o cale onorabilă. Legământ înseamnă jurământ, promisiune solemnă. Iov s-a luat în serios, nu s-a jucat cu lucrurile care știa că îl puteau arde.

Tu ce faci, te zbați, dar oare te zbați? Oare chiar te lupți, sau doar te faci că te lupți. Te joci, crezând că nu te poți arde și totuși te rogi să scapi de joc, sau te rogi să nu te arzi? Poate e cazul să te oprești din a te ruga să scapi de păcatul tău dacă tu nu faci nimic cu privire la el. Sună dur, știu, dar uneori avem nevoie de câte un duș rece să ne trezim la realitate.

Merită să începi să te rogi în momentul în care faci ceva, iei o decizie, alegi, intri în luptă, acum da, e momentul să te rogi și Dumnezeu te va ajuta. Nu fi descurajat când cazi în luptă, ridică-te și mergi mai departe, dar nu te opri din a lupta. Nu uita de cele mai multe ori bătălia se dă înăuntrul nostru, în mintea noastră, de aceea Iov a ales un legământ cu ochii. Cineva zicea că ochii sunt ferestrele sufletului. Iov știa că sufletul lui va reflecta ceea ce va privi.

Tu ce alegi? Continui să te joci crezând că nu te vei arde? Poate e momentul în care să petreci câteva momente să meditezi la tine, la ce se petrece înăuntrul, să ai o discuție de la inimă la inimă cu Dumnezeu. El are un răspuns, ne-a promis asta în Cuvântul Lui. „Nu v-a cuprins nici o ispită care să nu fie potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, Care este credincios, nu va permite să fiți ispitiți peste puterea voastră, ci odată cu ispita a pregătit și mijlocul de a o putea răbda.”
( 1 Corinteni 10:13)

A.W.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu